dinsdag 8 juli 2008

Een prachtige ervaring

Een prachtige ervaring die we allemaal zullen meedragen voor de rest van ons leven. Zo
kun je ons verblijf in Gambia misschien het best omschrijven.

We hebben tijdens onze reis het echte Afrika mogen ontdekken. Zowel de prachtige zijde, met zijn ongerepte natuur, zijn stiltes, de vriendelijke bevolking, … als zijn schaduwzijde, waarbij we werden geconfronteerd met armoede, gebrekkige nutsvoorzieningen en met onze eigen hang naar luxe en comfort.

Maar ik denk dat we met trots kunnen zeggen dat we een klein verschil hebben kunnen maken… al is het dan op micro-niveau.

Het doel van onze reis was een speeltuig monteren en plaatsen in een klein dorpje, niet ver van de hoofdstad Banjul. Het ging om een kleuterschool, bestaande uit één gebouw met twee leslokalen, zonder speeltuigen of enige vorm van recreatie voor de kinderen.

De plaatsing van het toestel ging vlot. Ook al omdat de DIA-leerlingen hulp kregen van hun collega’s van Little Trees. Het was hartverwarmend om de blijdschap te zien op de gezichten van de kleuters, eens de klus geklaard was. Hun vreugde liet niemand onberoerd.

Na afloop hebben we op onze thuisbasis een afscheidsfeest gegeven voor de leerlingen en het personeel van de school. Het werd een heel gezellige avond met lekker eten en drinken, waarbij emailadressen werden uitgewisseld, zodat we zeker contact kunnen blijven houden met de mensen met wie we 14 dagen intensief hebben samengewerkt.

Deze reis was voor iedereen een succes, en we hopen dan ook dat we volgend jaar kunnen terugkeren om opnieuw zo’n project uit te werken.

Bedankt aan iedereen die ons gesteund of op eender welke manier geholpen heeft, dankzij jullie zijn we allemaal een ervaring, en de kinderen van de kleuterschool een speeltuig rijker…



Andy, Jorne, Karen, Jasper, Björn, Glenn, Jonas, Thomas, Bob, Sofie en Brecht.

Geen opmerkingen: