zaterdag 14 juni 2008

Dag 3

Vrijdag 13 juni

In de ochtend merkten we dat Andy was blijven slapen bij het appartement van Glenn, Jonas, Brecht en Bjorn, omdat hij na de pokeravond niet meer op zijn verblijf raakte, ja de poorten waren al gesloten. Na een goed ontbijt vertrokken we met Ibrahim (onze chauffeur) naar de school waar we de speeltuin gaan bouwen. Daar namen we de leerkracht mee van de Gambiaanse school om het hout te gaan halen.
We kwamen aan bij de houthandel, kochten daar het nodige hout en laden het op ons busje.

Terug in de school legde de praktijkleraar van de Gambiaanse school uit hoe we de planken met de hand moesten doorzagen, afkorten en langszagen met de Sint-Jozefzaag. Daarna moest het hout geschaaft worden met de hand elke zijde moest worden gevlakt. Sommige stukken werden met een kleine vlakschaafmachine bewerkt. Ook wij leerlingen van het Damiaan instituut hielpen bij dit werk, daarvoor waren we ook gekomen tenslotte.

Na stevig werken komt natuurlijk een stevige, typisch Afrikaanse, maaltijd bestaande uit veel rijst, vis, maniok en kool. Al het eten wordt geserveerd in een grootte schaal, waar we dan allemaal gezellig rond gaan zitten. Kijk maar op onderstaande foto’s.

Na onze maaltijd zijn we richting Bakau gereden om daar naar ‘de heilige krokodillen’ te gaan kijken. Dit is een park waar zo’n 80 krokodillen vrij rondlopen en waar je ze zelfs kan aanraken.
Na een kort bezoek aan enkele souveniershops zijn we doorgereden naar een prachtig strand waar we wat konden voetballen of zwemmen in de oceaan.

De dag hebben we afgesloten een gezellig restaurant waar Thomas zijn eigen eens heeft laten gaan in de kunst van het ‘spicy food’.

De foto's komen iets later omdat de verbinding nogal aan de trage kant is, maar zo is alles hier in the Gambia

tot snel.

3 opmerkingen:

govm zei

Alléé,dan zitten onze gabbers daar op hun plaats als dat tempo daar ook zo laag ligt. Laat ze daar maar eens goed zweten. Maarja, dat is daar geen probleem zeker, je zweet daar al van je broek dicht te knopen. Ik hoor zo weinig van de plaatselijke bevolking (vrouwelijk schoon)of zijn onze stoere jongetjes een beetje verlegen om een "ze" aan te spreken
Nog veel werkgenot en tot de volgende. PS Laat eens iets weten of mijn bericht is aangekomen

Groetjes govm

Anoniem zei

Tof dat jullie dit avontuur mogen beleven. Vlot het praten met de plaatselijke bevolking een beetje? Of is het een ja of een nee knik? Groetjes aan heel de bende, van Yannick en ouders Bjorn.

TKarin zei

Hé Jappie (Jasper) - héél tof dat we jullie doen en laten zo'n beetje kunnen volgen. Zo te lezen is het daar enorm plezant - geniet met volle teugen - 't zal een ervaring zijn die je niet vlug zal vergeten. Doe het daar nog goed en we zijn benieuwd naar nog meer foto's - groetjes uit Perk (Fam vpoeyer)